Contact

Voor vragen kunt u met mij contact opnemen via marleen.stelling@eo.nl.

22 Thoughts.

 1. Dag Marleen,

  Via Twitter zag ik een bericht dat je onlangs uit de erotische-mystieke poëzie van Hadewijch hebt voorgelezen.
  Mijn vraag aan je:
  1. Wat is de titel van het boek of bundel waaruit je las?
  2. Heb je misschien zelf artikelen over dit onderwerp (= erotische-mystieke poëzie van Hadewijch) gepubliceerd. Mocht dat zo zijn, kan ik die ergens vinden of van je krijgen?

  Alvast bedankt,

  Hedwig Mensink

  • Beste Hedwig,

   Dank je wel voor je leuke reactie. Het citaat van Hadewijch staat in het pamflet God houdt van seks van Frank Bosman, dat ter gelegenheid van de Nacht van de Theologie 2015 is uitgegeven. Als je me een mailtje stuurt, stuur ik het door aan de schrijver, hij kan je vast meer vertellen.

   Hartelijke groet,
   Marleen

 2. Hoi Marleen,

  ————->> Jouw verschijning is zoals God het bedoeld moet hebben
  destijds als Hij de vrouw schiep en haar op Aarde zette <<———–

  vr.gr.
  Harald

 3. Toevallig ben ik enkele maanden geleden beginnen kijken naar Het Vermoeden. Ik vind het heel inspirerend ook al is het voor mij als Belg soms moeilijk om een duidelijk zicht te krijgen op de diverse geloofsvormen in Nederland. Is er soms een boek of website die dit meer gedetailleerd bespreekt?

 4. Geachte Mevrouw Stelling, zoals ik U al op FB mededeelde via uw “timeline”, voel ik mij zeer vereerd, dat u mijn friend request hebt aanvaard. Ik kan u over mijn leven en mijn jeugd in Den Haag veel vertellen. Ik doe dat graag in een uitgebreide email en niet via dat medium Facebook, waarmee ik voorzichtig mee omga. Ik kijk iedere zondagavond laat na mijn dagelijkse meditatie voor het slapen gaan naar uw mooie programma vanuit de treicoupé. Ook gisterenavond was vanwege het onderwerp weer een bijzondere uitzending. Veel dank daarvoor! Met hartelijke groeten van Julius Röntgen uit Tinte

 5. Lieve Marleen,ik had al 2 jaar dood moeten zijn als gevolg van virusaanval in mijn liqor,maar blijkbaar heb ik nog een aardse roeping…welke ?????….geen idee, misschien de wederkomst van Jezus realiseren….115e sura in koran toevoegen ; ik was lam , Jezus isLam…of ben jij mijn roeping?…of kun je me daarmee helpen?
  Op 1 of andere manier verras jij me,maar ik kan het nog niet plaatsen….

  groetjes van 1 van de 144000

  of
  hoi Marleen, ik ben Johannes HoWard Hoek,geinitialiseerd als jhwh, zo zit God in me…wie ben jij?

  of

  effeta shaloom,tetalus tai,eli lama,shabat shaloom

  hartelijke groeten howard

 6. Het vermoeden met Rikkert.

  Dag verwend meisje (rikkert zei het jou zo leuk),
  Ik wil je bedanken voor de mooie vragen die je stelt.
  Ik kijk graag naar je programma vanwege de gestelde vragen; zo ze ook aan mij gesteld worden.
  Suc6 met je zijn en doen, je werk en niet werk, je verharde wegen en zandpaden En als je een zandpad wil bewandelen loop ik graag eens met je op.
  m vr gr paul

 7. Hi Marleen,

  Ik zag je vandaag in het programma Het Vermoeden, erg leuk !

  Om maar meteen met de deur in huis te vallen, zin in een blind-date? 😉

  Gr. Jordy

 8. Beste Marleen

  Ik vind het ‘geweldig’ dat ik je via deze weg kan mailen…
  Wanneer ik wat down ben – wie is dat niet soms? – bezorg je mij een aangename opstoot … Hoe ? Eenvoudigweg door naar je “korte programma’s” te kijken , zoals nu (zondagnacht 1u25, 17/12/17).
  Je authentieke en bijzondere uitstraling maken me blij, en je interviewstijl is even authentiek.

  Doe zo voort, Marleen.

  Lieve groeten,
  Roberto D (België)

 9. Wat een heerlijk,rustig programma is Het Vermoeden. De setting in de trein is hardstikke leuk,alsof je iemand “toevallig” tegenkomt. En jouw manier van interviewen is een verademing vergeleken bij al die verbale nonsens die je zo vaak op TV hoort. Klasse Marleen!

 10. Geachte mevrouw Marleen Stelling,
  Tijdens de uitzending “Het vermoeden”van 25-2-jl sprak de emeritus-hoogleraar Cees den Heyer äarzelend “over God.Dit in flagrante tegenstelling met domineeBas Plaisir een week eerder.Laatstgenoemde spreekt met volle overtuiging over God als raadgever en leidsman in zijn leven.Ik twijfel er geen moment aan dat dominee Plaisir een oprechte gelovige is.Het straalde gewoon van hem af.Zelf kom ik niet verder dan alles wat goed is in deze wereld God te noemen.De duitse theologe Dorotee Sölle vertolkt dat in het volgende verhaal:”In een concentratiekamp staan honderden gevangenen verplicht toe te kijken hoe een jongen opgehangen werd door de nazi-beulen.De vader van de jongen was daar ook.Plotseling schreeuwt een gevangene:”Waar is God”Een priester-gevangene antwoordt: “God hangt daar”
  Er moet een golf van wanhoop,verbittering maar ook van medeleven en medelijden door die honderden gevangenen zijn gegaan.Dorotee Sölle bedoelde
  waarschijnlijk te zeggen dat die liefdevolle saamhorigheid God is.Persoonlijk kan ik geen kant uit met de gangbare idee van een God als schepper van de planeet waarop wij wonen.De alwetende machtige Deo Omnipotente.Er zijn in het heelal meer planeten dan zandkorrels op aarde.(Imagine!!!)Er moeten dientengevolge dan ook miljarden planeten zijn met vormen van leven.Astronomen kunnen een minimale fractie van die gigantische wirwar waarnemen en zij zien exploderende of imploderende sterren .Een eindeloos zich herhalend proces.
  Wij hebben ons bestaan te danken aan het feit dat onze ster ( de zon)meer dan 50% van haar energie kwijt is.Dat betekent dat deze ster nog zo’n 5 miljard jaar te gaan heeft en wij honderden miljoenen jaren niet meer bestaan.In Genesis 1:10 staat:En God zag dat het goed was”Dat is niet waar.Dieren en planten zijn in hun 600 miljoen-jarig bestaan tenminste vijf keer( sommige astronomen spreken van meer dan tien keer)getroffen door gigantische natuurrampen.In Australië leefde de reuzekangoeroe (500 kilo) een schildpad zo groot als een volkswagen en hagedissen van 8 meter lengte.Hoe kan een schepper iets creëren om het daarna van alle kanten te verwoesten?
  De drie Abrahamitische religies verklaren unaniem dat al het kwade komt van en door de zonden van de mens.Wij lopen volgens de jongste gegevens hier al 360.000 jaar rond( What now Eva?) Dieren en planten hebben al 600 miljoen jaren moeten lijden door ziekten ,bevriezing verbranding,vulkanische uitbarstingen etc. etc. En toch waren er geen “zondige mensen”.Zinvol?
  Waarom leven er miljoenen diersoorten diep in de oceanen (monsterachtige creaturen ) die nooit zonlicht krijgen “Doelmatig?”Religie is net zo oud als de mensheid.Naast onnoemelijk veel leed heeft religie in haar streven naar het goede in de mens ook onnoemelijk veel goeds gebracht.Atheïsten zullen altijd aan het kortste eind trekken want religie zal nooit verdwijnen. Het woord God is een manmoedige poging de ervaring te benoemen dat ondanks alle dood en verderf ,strijd en onrecht er steeds weer mensen zullen zijn die het kwade bestrijden en de naastenliefde beoefenen.Mensen willen die stille kracht benoemen .Je kan aan een atheïst vragen:”Wie ben jij als je meent anderen te moeten beroven van die stille kracht?
  Het zou fijn zijn als U eens een theoloog kon uitnodigen die op dit “verhaal”zou willen ingaan.
  met vriendelijke groet,Johannes Groot.

 11. Hoi Marleen,

  Allereerst, Wow, wat een mooi website heb je, dat past helemaal bij jou hé :-).

  Wat ik van je vind weet je allang (ja lap) 😉 en dat je een leuke spontane goedlachse gedreven persoonlijkheid bent voeg ik er nog maar eens aan toe hé Marleen :D.
  Ik heb nog een vraagje aan jou : Zou jij de uitzending van Koffietijd kunnen uploaden via YB of heb je een andere link waar deze te bekijken is ?

  En om in termen van “De Nachtzoen” af te sluiten , een gedichtje wat mij jaren lang is bij gebleven :

  Amor oh Amor
  De liefde leidde mij tot pure waanzin
  Amor oh Amor
  Help me uit die diepe zee
  want ik verdrink er bijna in
  Ik voel me net een rups
  gevangen in zijn cocon
  die uitdroogt in de zon
  Zal ik ooit nog kunnen vliegen ?
  Of verlies ik hier nu de strijdt ?
  Waarom heb ik nu die onzekerheid.

  Groetjes Ciao,
  Daniel.

 12. Hoi Marleen,
  Ik vroeg me af of je zelf in ”God” geloofd en zo ja, hoe is dat geloof bij jou ontstaan …

  Vriendelijke groet,
  Job

 13. Hoi. Haha, wat een aparte reacties krijg je. Je maakt wat los. Ik begrijp get wel hoor. Ik zie af en toe ‘de nachtzoen’. En na afloop denk ik, wat zei de gast ook al weer? Omdat je zo’n prachtige verschijning bent :-). En nog zo jong! Gr Frans.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.