Wie ben ik?

Wie ben ik? Wie zijn wij? Vragen die opdoemen bij vrijwel alles wat ik doe. De lijst mogelijke antwoorden is eindeloos: ik ben een vrouw, een man, vriend(in), minnaar of minnares. Een collega, werknemer, buurvrouw, buurman, kassamedewerker, bakker, tuinier. Toch geloof ik dat deze woorden ‘rollen’ zijn – hoe dierbaar en wezenlijk soms ook. Het zijn manifestaties van iets groters. Iets dat dieper onder het oppervlak verborgen ligt van wat we met onze zintuigen kunnen waarnemen. Iets dat ons, vermoed ik meer en meer, onvoorwaardelijk met elkaar verbindt. Soms hoef ik alleen maar naar een boom te kijken of mijn oor op een slapend kattenbuikje te leggen om het te ervaren.

Maar nu even wat luchtiger. Mijn naam is Marleen Stelling, ik studeerde theologie in Leiden en ben daarna als schrijvend journalist het werkzame leven ingestapt. Iets dat ik tijdens mijn studie ook al deed. Ik maakte interviews en reportages, bijvoorbeeld voor Volzin, een blad waar ik ook nu nog aan verbonden ben. In 2013 werd ik gevraagd bij de IKON het vak van radio- en televisiemaken onder de knie te krijgen. Ik begon als redacteur van de Vermoeden-viering. Daar kwamen meerdere programma’s bij, waaronder Bakkie Troost.

Vanaf februari 2015 ben ik ook als presentator actief. Dat begon met de Vermoeden-viering, uitgezonden op zondagavond 22 uur, Radio 5. Een paar maanden later kwam daar Dit is de Nacht (EO, Radio 1, nacht van maandag op dinsdag, 2-6 uur) bij.

Vanaf september 2016 zijn de nachtdiensten verleden tijd. Ik maak de stap naar het televisiescherm als nieuwe presentator van Het Vermoeden, het zondagochtendprogramma van EO-ikon dat tot anderhalf jaar geleden twaalf jaar lang op de buis was. Vanaf 11 september is het te zien op zondagochtend, NPO2, rond de klok van half twaalf. Daarnaast blijft ik op zondagavond, Radio 5, in gesprek gaan met voorgangers uit alle hoeken en windstreken in de Vermoeden-viering.

Lazarus-7keer7-tour-Marleen-1920-1920x1000